Добрата защита на дома е от ключово значение за по-малкия разход на енергия. А използването на топлоизолация за защита на сградата е най-важна. Материалите, които се използват за защита на сградите, са от ключово значение. При полагане на топлоизолация върху тухлена конструкция, внимание се обръща на вида на структурата. Материалите трябва задължително да са сухи и порести, пропускащи пара и да се залепят лесно. Специалистите препоръчват за стените да се използват изолационни плоскости от експандиран полистирен (EPS) или минерална вата, които са с висока пропускливост, което води до освобождаване, а не до задържане на водните пари в сградата.
Това изискване важи за тухлена конструкция. За цокъла и бетонните елементи обаче е необходимо материалите да имат затворена клетъчна структура. За стените — стиропор — ESP, а за основите, колоните, пода , покривите и други стабилизиращи елементи — XPS или стиродур.

В ежедневието си жителите отделят водни пари. Къпане, пране, готвене – всичко това създава пара, дори дишането. Да пресметнем колко пари се генерират в многожилищна сграда със 150 обитатели. Всички тези пари ще преминат през елементите на сградата, но в случаите, когато изолацията съдържа непропусклив акрилен грунд, парите ще бъдат уловени. Това може да доведе до конденз и влага. За да се създаде дишащ външен слой на една сграда е необходимо да се използва силиконово или силикатно финално покритие.
Сега пазарът предлага огромно разнообразие от мазилки, устойчиви на вода, петна и атмосферни влияния, които ще ви осигурят предпочитаната от вас красива цветна фасада.
Външната изолация подобрява естетиката отвън и топлинния комфорт на сградата отвътре, без това да се отразява на вътрешното пространство.

Имате запитване за нов проект?

Изборът на нови прозорци е много важен за всяко домакинство при извършване на ремонтни дейности или ново строителство. Прозорците са вашия портал към заобикалящия ви свят. От тях зависи достъпът на светлина и енергия в домът ви. Но те трябва да бъдат и бариера срещу лошите метеорологични влияния – студ, прекомерна топлина, шум, запрашеност, дъжд, сняг. Новите технологии поставят прозорците на челно място за вашия жизнен комфорт.

Правилният подбор на материалите за производство на нова дограма /профили, стъкла, обков, уплътнители/, които са много важни за дългия срок на експлоатация и качествения монтаж могат да спестят на семейния бюджет големи разходи за отопление, охлаждане както и за основни ремонти /при избор на прозорци с кратък живот/.

Какво трябва да знаем, преди да поръчаме дограма? Каква дограма да изберете – алуминиева или PVC, е въпрос на лични предпочитания.

За поливинилхлорида (изходния материал за PVC дограмата) трябва да се знае, че е полимерен материал и като всеки полимер остарява с времето, но за сметка на това е много добър изолатор на температура. Сериозните фирми производителки на профили развиват своите технологии, влагайки усъвършенствани съвременни модификатори, удължаващи експлоатационния срок и способстващи за по-малката промяна на външния вид във времето. Много важно, което би трябвало да се знае е, че доставчиците на профили предлагат в номенклатурата си богат асортимент, който включва многокамерни PVC профили (с 4, 5, 6 камери). Тук трябва да отбележим, че колкото по-голям е броят на камерите, толкова по-добра е топлоизолацията.

За съжаление колкото по-голям е броят на камерите, толкова по-висока ще бъде и цената на прозореца.

Алуминият притежава изключителна издръжливост и устойчивост, той не корозира, не се нуждае от пребоядисване, лесно се поддържа, което го прави един от предпочитаните материали. Прозорците, изработени от алуминий, боядисан в различни цветове, създават уют и топлина във Вашия дом. Основни предимства на Алуминиевата дограма: относително леки конструкции с ниско тегло; устойчивост на вредни въздействия на околната среда; лесна поддръжка; разнообразен дизайн за различни архитектурни решения; възможност за неограничена цветова гама.

Имате запитване за нов проект?

Покривът безспорно е много важен елемент за всяка една сграда. Той я защитава, украсява и подчертава. Понякога прави архитектурата уникална, понякога просто я допълва.

Едни от най-модерните и най-практични покриви са плоските покриви! Най-добрия избор за тяхната защита е Газопламъчната хидроизолация.

Хидроизолационните SBS битумни мембрани се отличават с много добра огъваемост и по тази причина функционират изключително успешно при ниски температури в студени климатични зони. Еластичността им е резултат от специфичната формула, по която се произвеждат – висококачествен дестилиран битум, модифициран еластопластомерни полимери, стирен бутадиен стирен (SBS) и селективно подбран стабилизиращ пълнител.

Kомпозитът на този тип хидроизолации може да се повлияе негативно от UV лъчите, затова битумната мембрана трябва да бъде покрита задължително с минерална посипка. Този вид хидроизолации може да се използва върху покривни хидроизолационни системи с послоен монтаж. Характеризират се с еластичност и гъвкавост при ниски температури висока устойчивост на напукване много добра адхезия към основата.

Имате запитване за нов проект?