Според своето приложение, всички плочите се разделят на две основни групи – фаянс (плочки за стена) и теракот и гранитогрес (плочки за под).

Начинът на производство на двете групи е различен, както са различни и техните качества – дебелина на плочките, здравина, добрата геометрия и качеството на покритията. На пазара се предлагат огромно разнообразие от интересни и реалистични плочи, имитиращи дърво, дървени ламели, камък, бетон и други естествени материали с много високи мразоустойчиви, износоустойчиви и противохлъзгащи показатели. Тези подробности са изключително важни за постигане на перфектен резултат в края на всеки ремонт.

Лепенето на плочки е една от най- търсените строително- ремонти услуги, за изпълнението на която е необходим майстор или екип от майстори, притежаващи безпогрешни технически умения, трудов опит и професионализъм.

Имате запитване за нов проект?

Преди да се положат подовите покриятия е нужно да се направи замазка. Тя допринасят за създаването на равна и здрава основа за подово покритие. Най-разпространената замазка е циментовата. Тя е земновлажна смес от пясък, цимент и вода в точни пропорции.

За постигане на перфектна повърхност, каквато се изисква за подови настилки като ламинат, мокет, балатум и т.н., е необходимо да се положи и съвременните саморазливни замазки от циментова или гипсова основа. Тяхното предназначение е за фино и гладко подравняване на подове във вътрешни помещения.

Имате запитване за нов проект?

Мазилката е важна част от вътрешното оформление. Мазилките биват вътрешни /интериорни/ и външни /екстериорни/, според предназначението и материалите, вложени в тях. Най-често вътрешните мазилки са варо-циментови и варо-гипсови, а външните – варо-циментови, полимерни, силикатни, силиконови и минерални.

Шпакловката е един от най важните процеси от етапа на довършителните работи. Шпакловката е прахообразна или готова смес, която след нанасяне и изсъхване формира завършващ слой върху обработената повърхност.

Имате запитване за нов проект?

Боядисването е един изключително важен процес, който на пръв поглед изглежда много лесно изпълним, но на практика не е така.

Има много важни детайли, от които зависи добрия резултат. Познаването на видовете бои, инструменти, грундове и подготовката на основата са от важно значение за крайния резултат.

Декоративните мазилки биват няколко вида: перлени, венециански(полирани), травертино и др. За полагането на такъв вид мазилки се изисква специална подготовка основата и професионални умения на майстора, за да се постигне максималния ефект от една такава мазилка.

Имате запитване за нов проект?

В света от десетилетия се използват стенни тапети и такива за таван, като интериорна декорация. Въпреки, че постоянно се създават все по-усъвършенствани и модерни стенни мазилки, добре познатите ни хартиени облицовки не излизат от мода и продължават да са едни от предпочитаните средства за декорация в съвременния дом.

Тапетът с уникален десен и структура, е способен да постигне нещо трудно за голяма част от модерните мазилки, предлагани днес. Той успешно създава невероятен комфорт и уют в дадена стая и дори може да бъде нейна основна декорация, в зависимост от това дали е подбран с вкус и до колко е подходящ за конкретното помещение. Десенът на един декоративен тапет определя във висока степен облика на дадено помещение, а качеството и свойствата на вложените материали, ви дават възможност да поддържате идеална хигиена в дома си, почиствайки с лекота замърсяванията по стените.

Независимо дали ще се спрете на гладък, гланциран, кадифен, матиран или релефен модел, ще имате стилно обзаведено и уютно помещение, в което ще ви бъде изключително приятно да прекарвате своето време. Огромното предимство на тапетите е лекотата, с която се поставят.

Имате запитване за нов проект?